Претражи овај блог

субота, 10. децембар 2016.

sitni kolaci(sapice)

sitni kolaci(sapice)


Sastojci

  • Nadjev
  • 25 dag mljevenih badema ili oraha
  • 10 dag šećera
  • vanilin šećera
  • korica limuna / naranče
  • 1- 2 dl mlijeka
  • 2 žlice ruma                                                        

    Priprema

    1. 1.
      Od svih sastojaka umijesiti glatko tijesto i ostaviti neka počiva pola sata u hladnjaku.
    2. 2.
      Za nadjev, samljevene bademe i šecer preliti vrućim mlijekom, dodati vanilin šećer, koricu limuna i rum.
    3. 3.
      Tijesto razvaljati na 3-4 mm, izrezati krugove okruglim kalupićem za krafne ili čašom.
      U sredinu svakog kruga žlicicom staviti nadjev, preklopiti i krajeve lagano stisnuti prstima, a zatim vilicom.
      Mogu se raditi pomoću  kalupa za rafiole, tako što se svaki krug tijesta stavi u kalup, u sredinu stavi žličicu nadjeva i preklopi.

      Osim badema, punila sam ih sa džemom od višnje maraške.
    4. 4.
      Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180° C oko 20 minuta.
      Uvaljati ih u šećer u prahu. 
    5. izvor https://www.coolinarika.com

Нема коментара:

Постави коментар