sitni kolaci(sapice)
Sastojci
- 720 g glatkog brašna
- 300 g masti
- 2 žumanjka
- 1 šalica - 200ml mlijeka
- 1 prašak za pecivo
- Nadjev
- 25 dag mljevenih badema ili oraha
- 10 dag šećera
- 2 vanilin šećera
- korica limuna / naranče
- 1- 2 dl mlijeka
- 2 žlice ruma
Priprema
- 1.Od svih sastojaka umijesiti glatko tijesto i ostaviti neka počiva pola sata u hladnjaku.
- 2.Za nadjev, samljevene bademe i šecer preliti vrućim mlijekom, dodati vanilin šećer, koricu limuna i rum.
- 3.Tijesto razvaljati na 3-4 mm, izrezati krugove okruglim kalupićem za krafne ili čašom.U sredinu svakog kruga žlicicom staviti nadjev, preklopiti i krajeve lagano stisnuti prstima, a zatim vilicom.Mogu se raditi pomoću kalupa za rafiole, tako što se svaki krug tijesta stavi u kalup, u sredinu stavi žličicu nadjeva i preklopi.Osim badema, punila sam ih sa džemom od višnje maraške.
- 4.Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180° C oko 20 minuta.Uvaljati ih u šećer u prahu.
- izvor https://www.coolinarika.com
- 1.
Нема коментара:
Постави коментар