Posni majonez (bez ulja i jaja)
Sastojci
3 Krompira 1 kašičica senfa (preporučljivo je napraviti domaći senf!) 1 kašičica sirćeta so (vrlo malo) Šećer (vrlo malo) Voda (obična)
Priprema
Krompir -ispeći u rerni- zatim kada je gotov, -preseći- na pola, i sadržaj lagano kašičicom izvaditi! (paziti da ne ubacite parčence kore). Krompirov sadržaj, staviti u neki uži sud (radi lakšeg mućenja) i mutiti mikserom -vodu ne dodavati- već mutiti dok se smesa ne pretvori u gust namaz... Dodati senf, sirće, so i šećer... pa nastzaviti sa mućenjem. Kada se sve lepo sjedini, početi sa dodavanjem vode. Vodu dodajte sve dok smesa ne dobije -željenu- gustinu. To je sve, uživajte! izvor http://www.stvarukusa.rs/
Нема коментара:
Постави коментар