Претражи овај блог

недеља, 11. септембар 2016.

Prženi patliđan na poseban način


Prženi patliđan na poseban način

zoom

Sastojci 

Potrebno je:

  • (500-600 gr) patlidžan
  • 1 glavica belog luka
  • 1 veza peršunovog lista
  • malo soli
  • malo mlevene crvene paprike
  • 2 kašike mekog brašna T-400
  • 1 kašika prezli
  • 100 ml maslinovog ulja

Priprema

1

Peršun list oprati i sitno iseckati. Beli luk oljuštiti i sitno iseckati. Iseckan peršunov list i beli luk pomešati. Seckanje možete izvršiti i pomoću blendera, tako da u blender stavite peršunov list i beli luk zajedno. Patlidžan oprati i iseći na ploške (zajedno sa ljubičastom korom). Ploške patlidžana posoliti i nakon pet minuta među dlanovima istisnuti vodu (sok) iz patlidžana. Brašno i prezle promešati i svaku plošku patlidžana provući kroz tu mešavinu. Na taj način će patlidžan prilikom prženja upijati manje ulja. U tiganju zagrejati ulje. Staviti patlidžan da se prži na jačoj vatri oko 3 minuta sa jedne, odnosno dok ne dobije lepu rumenu boju.
2

Okrenuti i pržiti sa druge strane. Pržene ploške patlidžana staviti na papirnatu salvetu da upije višak masnoće iz patlidžana.
3

Kada su sve ploške ispržene, svaku pojedninačno posuti sa malo crvene mlevene paprike i mešavinom iseckanog peršunovog lista i iseckanog belog luka. Servirati sa pomfritom, tartar sosom i crnim maslinama.

Savet

Savet:
Prošle godine mi je objavljen recept za Prženi patlidžan. Kako patlidžan upije dosta ulja prilikom prženja, razmišljala sam na koji način da smanjim masnoću i došla na ideju koja će se verujem i Vama sviđati. I stvarno sam dobila veoma ukusan i puno manje mastan obrok. Za sebe znam da ću ga na ovaj način uvek spremati.                          http://www.recepti.com/

Нема коментара:

Постави коментар