Претражи овај блог

четвртак, 21. април 2016.

PITA OD KROMPIRA I GLJIVA: Isprobajte malo moderniju verziju krompiruše

PITA OD KROMPIRA I GLJIVA: Isprobajte malo moderniju verziju krompiruše

priprema:

  • 0,5 kg jufke,
  • 0,5 kg krumpira,
  • 2 luka,
  • 0,5 kg šampinjona,
  • 1 vrhnje,
  • 2 jajeta,
  • 3 češnja češnjaka,
  • crne trubice,
  • sol i papar,
  • Vegeta,
  • ulje
priprema:
Krumpir skuhajte u slanoj vodi, ohladite pa ogulite i izdrobite vilicom.
Crveni luk očistite i isjecite na ploške te ispirjajte na malo ulja dok ne omekša, pa mu dodajte šampinjone isječene na ploške i pirjajte još par minuta dok ne puste vodu.
Umutite jaja i vrhnje pa začinite solju i paprom, usitnjeniim crnim trubicama i usitnjenim češnjakom, a zatim umiješajte krumpir i pirjane šampinjone na luku.
Jufku premažite uljem i na nju stavite još jednu jufku, premažie i nju i na nju stavite treću jufku, pa onda po njoj razamažite smjesu od kr0mpira i šampinjona te zarolajte savijaču.
Pecite u namašćenom plehu na 180 ᵒC oko pola sata.

x

Нема коментара:

Постави коментар