PITA OD KROMPIRA I GLJIVA: Isprobajte malo moderniju verziju krompiruše
priprema:
- 0,5 kg jufke,
- 0,5 kg krumpira,
- 2 luka,
- 0,5 kg šampinjona,
- 1 vrhnje,
- 2 jajeta,
- 3 češnja češnjaka,
- crne trubice,
- sol i papar,
- Vegeta,
- ulje
priprema:
Krumpir skuhajte u slanoj vodi, ohladite pa ogulite i izdrobite vilicom.
Crveni luk očistite i isjecite na ploške te ispirjajte na malo ulja dok ne omekša, pa mu dodajte šampinjone isječene na ploške i pirjajte još par minuta dok ne puste vodu.
Umutite jaja i vrhnje pa začinite solju i paprom, usitnjeniim crnim trubicama i usitnjenim češnjakom, a zatim umiješajte krumpir i pirjane šampinjone na luku.
Jufku premažite uljem i na nju stavite još jednu jufku, premažie i nju i na nju stavite treću jufku, pa onda po njoj razamažite smjesu od kr0mpira i šampinjona te zarolajte savijaču.
Pecite u namašćenom plehu na 180 ᵒC oko pola sata.
Нема коментара:
Постави коментар