Претражи овај блог

четвртак, 21. април 2016.

LAZANJE sa špinatom: Ukusna i fina bezmesna varijanta

LAZANJE sa špinatom: Ukusna i fina bezmesna varijanta

Sastojci:

    • 1 kutija kora za lazanje kojima nije potrebno prethodno kuhanje,
    • 2 žlice maslinovog ulja,
    • 8 čehna bijelog luka, sitno sjeckanih,
    • 125 g maslaca na sobnoj temperaturi, isječenog na kockice,
    • 300 g mozzarelle
    • 1,2 l mlijeka,
    • 100 g brašna,
    • muškatni oraščić,
    • peršin,
    • so,
    • 700 g špinata, opranog i očišćenog
priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 ° C, pa napravite bešamel: u šerpi rastopite maslac na srednjoj vatri, pa dodajte brašno. Mutite žicom oko 2 minute, pa mlijeko dodajte iz tri puta, svaki put muteći žicom i pojačavajući vatru.
Potom umiješajte muškatni oraščić, peršin, sol, papar i 250 g mozzarelle, pa maknite s vatre.
U većoj tavi zagrijte ulje, pa ubacite sjeckani češnjak i odmah smanjite vatru da ne zagori.Pržite ga lagano oko 2 minute, pa ubacite oko trećinu špinata. Miješajte dok špinat ne svene, pa dodajte drugu trećinu špinata i opet miješajte dok ne svene. Posolite, pa ubacite preostali špinat, izmiješajte i odmah ulijte u veći tanjur, cijedeći ga od vode koju je pustio.
Ovu vodu možete spremiti za razrijeđivanje bešamela ukoliko se zgusne previše za vaš ukus.
Veći pravokutni kalup dubine oko 10 cm obložite slojem bešamela. Potom dodajte red kora za lazanje, zatim red špinataa, soli, malo preostale mozzarelle, pa 3 kutlače bešamela.
Nastavite redati slojeve na ovaj način dok sve ne utrošite, završavajući bešamelom i sirom.Pecite oko 25 minuta, pa ostavite da odstoji 20 minuta prije serviranja.

x

Нема коментара:

Постави коментар