Претражи овај блог

четвртак, 21. април 2016.

Buranija sa junetinom i kormpir


Buranija sa junetinom i kormpirsastav:


  • 500 g buranije,
  • junetina (količina po želji),
  • 4-5 krumpira,
  • 2 glavice luka,
  • 4-5 čehna bijelog luka,
  • 1-2 mrkve,
  • 2 žlice ajvara,
  • 2 rajčice (bez kožice),
  • vegeta,
  • so,
  • ulje,
  • papar,
  • crvena paprika
 
priprema:

Buraniju oprati, zatim isjeći na željenu dužinu. Krumpir oguliti i izrezati na kockice, luk očistiti i isjeći na kockice, mrkvu očistiti i isjeći na kružiće debljine 1 cm.
U šerpi zagrijat ulje, dodati luk da samo malo omekša. Junetinu izrezanu na malo veće kocke (kao za gulaš) dodan u luk i zajedno dinstati sve dok meso malo ne omekša.
Zatim dodan sve gore navedene sastojke i zaliti vodom toliko da voda bude 1 cm iznad ostalih sastojaka.

Kuhati na laganoj vatri.

x

Нема коментара:

Постави коментар