Buranija sa junetinom i kormpirsastav:
- 500 g buranije,
- junetina (količina po želji),
- 4-5 krumpira,
- 2 glavice luka,
- 4-5 čehna bijelog luka,
- 1-2 mrkve,
- 2 žlice ajvara,
- 2 rajčice (bez kožice),
- vegeta,
- so,
- ulje,
- papar,
- crvena paprika
priprema:
Buraniju oprati, zatim isjeći na željenu dužinu. Krumpir oguliti i izrezati na kockice, luk očistiti i isjeći na kockice, mrkvu očistiti i isjeći na kružiće debljine 1 cm.
U šerpi zagrijat ulje, dodati luk da samo malo omekša. Junetinu izrezanu na malo veće kocke (kao za gulaš) dodan u luk i zajedno dinstati sve dok meso malo ne omekša.
Zatim dodan sve gore navedene sastojke i zaliti vodom toliko da voda bude 1 cm iznad ostalih sastojaka.
Нема коментара:
Постави коментар