Ако брзо, предлажемо да овај рецепт обавезно укључити на столу ...
Састојци текст за:
- 100 г шећера,
- 6 кашике џема од кајсије,
- по шоље сецканог ораха, датума и сувим грожђем,
- 1/2 л Млаке воде,
- Сок Рендана кора поморандзе,
- 500 г кеса,
- пола кашичице прашка за пециво,
- лимунова кора,
- кашика соде бикарбоне,
- пола кашичице цимета.
За украшавање:
- 3 кашике кајсија џем,
- 3 кашике млевених ораха.
МАНАСТИР пита добијено као што следи:
- У дубокој посуди сипајте брашно, прашак за пециво, шећер, орахе, термин, суво грожђе, рендани лимунову кору и наранџе, соду бикарбону, цимет и Џем од кајсије, које сте претходно разблажено са неколико кашика млаке воде.
- Све добро промешати, сипати сок од наранџе и остатак воде, сипа себи тесто на Бејкер-папира округлом калупу, поравнајте кашиком и пеците у рерни загрејаној на 180 степени око 30 минута.
- Колач извадите из рерне, премажите џемом и пеците још 5-10 минута.
- Охлађен колач исећи на кришке, поспите млевеним орасима и служити уз кафу или топлу какаоа.
Нема коментара:
Постави коментар