Претражи овај блог

уторак, 19. април 2016.

Стари рецепт који се чува од заборава: Манастирска ПИТА







Ако брзо, предлажемо да овај рецепт обавезно укључити на столу ...
Састојци текст за:
  • 100 г шећера,
  • 6 кашике џема од кајсије,
  • по шоље сецканог ораха, датума и сувим грожђем,
  • 1/2 л Млаке воде,
  • Сок Рендана кора поморандзе,
  • 500 г кеса,
  • пола кашичице прашка за пециво,
  • лимунова кора,
  • кашика соде бикарбоне,
  • пола кашичице цимета.

За украшавање:
  • 3 кашике кајсија џем,
  • 3 кашике млевених ораха.
МАНАСТИР пита добијено као што следи:

  1. У дубокој посуди сипајте брашно, прашак за пециво, шећер, орахе, термин, суво грожђе, рендани лимунову кору и наранџе, соду бикарбону, цимет и Џем од кајсије, које сте претходно разблажено са неколико кашика млаке воде.
  2. Све добро промешати, сипати сок од наранџе и остатак воде, сипа себи тесто на Бејкер-папира округлом калупу, поравнајте кашиком и пеците у рерни загрејаној на 180 степени око 30 минута.
  3. Колач извадите из рерне, премажите џемом и пеците још 5-10 минута.
  4. Охлађен колач исећи на кришке, поспите млевеним орасима и служити уз кафу или топлу какаоа.

x

Нема коментара:

Постави коментар