Taljatele sa raguom
Sastojci
Priprema
Pošto se ragu kuva nekoliko sati, postupak se može skratiti pripremom u ekspres-loncu. Iseckati sitno na kockice crni luk, šargarepu i celer. Propržiti na maslinovom ulju dok ne postane staklasto, pa dodati meso i pržiti sve zajedno, mešajuči još nekoliko minuta. Naliti vinom i mešati dok vino ne ispari. Zatim naliti supom, pobiberiti, zatvoriti lonac i kuvati najmanje pola sata. Voditi računa da ne zagori.
Otvoriti lonac, dodati paradajz, soli ako je potrebno (pošto je supa slana) i propasiran čen belog luka, ako stavljate. Zatvoriti lonac i kuvati još najmanje pola sata. U gotov ragu dodati listove svežeg bosiljka. Ragu mora da bude skuvan tako da se komadići mesa pod pritiskom kašike raspadaju.
Skuvati taljatele u 5l slane vode, procediti i izmešati sa raguom. Služiti obilno posuto rendanim sirom parmezanom ili grana padano. Prijatno! izvor http://www.kuvajsam.com/
Pošto se ragu kuva nekoliko sati, postupak se može skratiti pripremom u ekspres-loncu. Iseckati sitno na kockice crni luk, šargarepu i celer. Propržiti na maslinovom ulju dok ne postane staklasto, pa dodati meso i pržiti sve zajedno, mešajuči još nekoliko minuta. Naliti vinom i mešati dok vino ne ispari. Zatim naliti supom, pobiberiti, zatvoriti lonac i kuvati najmanje pola sata. Voditi računa da ne zagori.
Otvoriti lonac, dodati paradajz, soli ako je potrebno (pošto je supa slana) i propasiran čen belog luka, ako stavljate. Zatvoriti lonac i kuvati još najmanje pola sata. U gotov ragu dodati listove svežeg bosiljka. Ragu mora da bude skuvan tako da se komadići mesa pod pritiskom kašike raspadaju.
Skuvati taljatele u 5l slane vode, procediti i izmešati sa raguom. Služiti obilno posuto rendanim sirom parmezanom ili grana padano. Prijatno! izvor http://www.kuvajsam.com/
Нема коментара:
Постави коментар