Slana štrudla
Sastojci
- 600 gbrašna
- 200 gputera
- 50 gsvežeg kvasca
- 1 kašicicasoli
- 1 kašicicešećera
- 1žumance
- 200 mltoplog mleka
- dinljene slanine u komadu
- 400 gsitnog sira
- 2jaja
- žuti grejpfrut
- 1belance
- susam
- 600 gbrašna
- 200 gputera
- 50 gsvežeg kvasca
- 1 kašicicasoli
- 1 kašicicešećera
- 1žumance
- 200 mltoplog mleka
- dinljene slanine u komadu
- 400 gsitnog sira
- 2jaja
- žuti grejpfrut
- 1belance
- susam
Priprema
U činiju staviti brašno, puter isečen na listiće, svež kvasac, so, šećera i žumance. Sve fino zamesiti sa toplim mlekom i ostaviti da testo nadođe. Uskislo testo podeliti na 4 manje lopte. Odmah ih razviti na tanji list oklagijom, premazati filom i urolati. štrudle premazati belancetom, posuti susamom i peći u rerni na 220*C, oko 20 minuta. Prijatno.izvorhttp://www.kuhinjica.rs/
Нема коментара:
Постави коментар