Претражи овај блог

среда, 18. јануар 2017.

Slana štrudla

Slana štrudla



Sastojci



    • 600 gbrašna
    • 200 gputera
    • 50 gsvežeg kvasca
    • 1 kašicicasoli
    • 1 kašicicešećera
    • 1žumance
    • 200 mltoplog mleka
    • dinljene slanine u komadu
    • 400 gsitnog sira
    • 2jaja
    • žuti grejpfrut
    • 1belance
    • susam


Priprema
U činiju staviti brašno, puter isečen na listiće, svež kvasac, so, šećera i žumance. Sve fino zamesiti sa toplim mlekom i ostaviti da testo nadođe. Uskislo testo podeliti na 4 manje lopte. Odmah ih razviti na tanji list oklagijom, premazati filom i urolati. štrudle premazati belancetom, posuti susamom i peći u rerni na 220*C, oko 20 minuta. Prijatno.izvorhttp://www.kuhinjica.rs/

Нема коментара:

Постави коментар