Skuše iz rerne
Potrebno je:
- skuše (količina po želji)
- 2 glavice belog luka
- 2 limuna
- 2,5 dl belog vina
- biber
- začin
- bosiljak
- list peršuna
- ulje
- so
- skuše (količina po želji)
- 2 glavice belog luka
- 2 limuna
- 2,5 dl belog vina
- biber
- začin
- bosiljak
- list peršuna
- ulje
- so
1
Skuše očistite, odstranite utrobu i škrge, ali ih ostavite ucelo. Zatim ribe natrljajte morskom solju, začinom i biberom. Dodajte i malo usitnjenog bosiljka. Jednu glavicu belog luka očistite, izgnječite i njime premažite utrobu svake ribe. Isecite jedan limun i nakapljite po utrobi i celoj ribi. Složite ih na tanjir, pokrijte folijom i stavite u frižider. Sutradan izvadite ribe, pa prvo svaku kratko zapecite u teflonskom tiganju, na malo ulja. Tako zapečene ribe poređajte u nauljen pleh, pa postepeno dolijte pomalo belog vina, dok se ne utroše dva decilitra. Pecite na 200 stepeni oko pola sata da se lepo zarumene.
2
U toku pečenja ribu prelivajte sledećim prelivom: očistite preostalu glavicu belog luka, izgnječite i pomešajte sa sokom od limuna, kašičicom začina, iseckanim listom peršuna, 0,5 dl belog vina. Kada su ribe pečene, izvadite ih iz tepsije, poređajte u činiju preko krompir salate, a preliv servirajte u malim činijama. izvorhttp://www.recepti.com/
1
Skuše očistite, odstranite utrobu i škrge, ali ih ostavite ucelo. Zatim ribe natrljajte morskom solju, začinom i biberom. Dodajte i malo usitnjenog bosiljka. Jednu glavicu belog luka očistite, izgnječite i njime premažite utrobu svake ribe. Isecite jedan limun i nakapljite po utrobi i celoj ribi. Složite ih na tanjir, pokrijte folijom i stavite u frižider. Sutradan izvadite ribe, pa prvo svaku kratko zapecite u teflonskom tiganju, na malo ulja. Tako zapečene ribe poređajte u nauljen pleh, pa postepeno dolijte pomalo belog vina, dok se ne utroše dva decilitra. Pecite na 200 stepeni oko pola sata da se lepo zarumene.
2
U toku pečenja ribu prelivajte sledećim prelivom: očistite preostalu glavicu belog luka, izgnječite i pomešajte sa sokom od limuna, kašičicom začina, iseckanim listom peršuna, 0,5 dl belog vina. Kada su ribe pečene, izvadite ih iz tepsije, poređajte u činiju preko krompir salate, a preliv servirajte u malim činijama. izvorhttp://www.recepti.com/
Нема коментара:
Постави коментар