ЗАПЕЦЕНЕ ПАЛАЦИНКЕ У МЛЕКУ СА ОРАСИМА И СЕЦЕРОМ
Састојци
Палацинке
3 ком јаја
3дл млека
2 дл киселе воде
300гр брашна тип 400
прстохват соли
пола касицице сецера
на врх ножа прашка за пециво
3 кашике уља
за увијање
18 касика млевених ораха
18 касика сецера
3 / 4л млека Припрема 1. Палацинке - Умутити јаја пенасто, потом одмерити млеко, воду и додати јајима, лагано промесати.Додати прстохват соли, пола кашичице шећера, на врх ножа прашка за пециво и уље и промесати. Постепено додавати брасно и мутити миксером. Палацинке пеци у грејаном тефлонском тигању. За ову меру потребно Вам је 12 палацинки. Пекла сам их у тигању прецника 28цм. Сваку палачинку посути са једном касиком млевених ораха и са једном касиком сецера. 2.
Палацинке уроловати и ставити ред у керамицку, ватросталну или неку другу дубљу тепсију за пецење. ја увек користим тепсијице које су 28 цм дузине како би ставила тацно једну палачинку по дузини и редјала једну до друге. Ставите половину палацинки на дно.
3.
Потомих поспите са три кашике ораха и три кашике шећера.
4.
Ставите другу половину уролованих палацинки и опет поспите са три касике сецера и три кашике ораха. Залијте млеком и оставите да мало упију.
5.
Пеците 15ак минута на температури од 200Ц. Само да мало порумене, колико да се запеку одозгоре.izvorhttp://www.srebrenifix.com/
Састојци
Палацинке
3 ком јаја
3дл млека
2 дл киселе воде
300гр брашна тип 400
Палацинке
3 ком јаја
3дл млека
2 дл киселе воде
300гр брашна тип 400
прстохват соли
пола касицице сецера
на врх ножа прашка за пециво
3 кашике уља
за увијање
18 касика млевених ораха
18 касика сецера
3 / 4л млека Припрема 1. Палацинке - Умутити јаја пенасто, потом одмерити млеко, воду и додати јајима, лагано промесати.Додати прстохват соли, пола кашичице шећера, на врх ножа прашка за пециво и уље и промесати. Постепено додавати брасно и мутити миксером. Палацинке пеци у грејаном тефлонском тигању. За ову меру потребно Вам је 12 палацинки. Пекла сам их у тигању прецника 28цм. Сваку палачинку посути са једном касиком млевених ораха и са једном касиком сецера. 2.
пола касицице сецера
на врх ножа прашка за пециво
3 кашике уља
за увијање
18 касика млевених ораха
18 касика сецера
3 / 4л млека Припрема 1. Палацинке - Умутити јаја пенасто, потом одмерити млеко, воду и додати јајима, лагано промесати.Додати прстохват соли, пола кашичице шећера, на врх ножа прашка за пециво и уље и промесати. Постепено додавати брасно и мутити миксером. Палацинке пеци у грејаном тефлонском тигању. За ову меру потребно Вам је 12 палацинки. Пекла сам их у тигању прецника 28цм. Сваку палачинку посути са једном касиком млевених ораха и са једном касиком сецера. 2.
Палацинке уроловати и ставити ред у керамицку, ватросталну или неку другу дубљу тепсију за пецење. ја увек користим тепсијице које су 28 цм дузине како би ставила тацно једну палачинку по дузини и редјала једну до друге. Ставите половину палацинки на дно.
3.
Потомих поспите са три кашике ораха и три кашике шећера.
4.
Ставите другу половину уролованих палацинки и опет поспите са три касике сецера и три кашике ораха. Залијте млеком и оставите да мало упију.
5.
Пеците 15ак минута на температури од 200Ц. Само да мало порумене, колико да се запеку одозгоре.izvorhttp://www.srebrenifix.com/
3.
Потомих поспите са три кашике ораха и три кашике шећера.
4.
Ставите другу половину уролованих палацинки и опет поспите са три касике сецера и три кашике ораха. Залијте млеком и оставите да мало упију.
5.
Пеците 15ак минута на температури од 200Ц. Само да мало порумене, колико да се запеку одозгоре.izvorhttp://www.srebrenifix.com/
Нема коментара:
Постави коментар