Претражи овај блог

среда, 8. јун 2016.

Najbolje namirnice protiv umora i malaksalosti





Najbolje namirnice protiv umora i malaksalosti


Promjenljive vremenske prilike kod većine ljudi dovode do problema u krvotoku.Međutim, bečki profesor Hademar Bankhofer ima rješenje za uspostavu normalnog krvotoka, pod uvjetom da se promijeni način prehrane.S obzirom na to da promjenljivo vrijeme ljude često čini umornim i malaksalim, u jelovnik bi trebalo da uvrstite šalicu juhe od povrća ili mesa, jer to daje više snage nego šalica kave, savjetuje bečki stručnjak iu preporučuje da se na vašem dnevnom meniju obavezno nađe svježe voće i dinstano povrće.

"Krvotok je potreban i mikroelement hrom, a to znači da treba jesti gljive, jagodičasto voće, grožđice i orašaste plodove. Ženama je posebno potrebno željezo, a mogu ga naći u kaši od jabuka, peršinu, pirjanom grašku i sjemenkama bundeve ", kaže Bankofer.
Na njujorškom Institutu za nutricionizam utvrđeno je da se krvotok može stabilizirati i ukoliko se jednom dnevno konzumira jedan kisjeli krastavac ili parče integralnog hljeba namazanog senfom.
Ustanovljeno je da mineralni sastojci iz krastavca i ulja iz senfa čovjeka krijepe i daju mu snagu. Isto djeluju i gorki sastojci iz rukole ili radič salate, artičoke i brokule.
Ali, najvažnije je da tijekom dana unosite dovoljne količine tekućine, s nekoliko kapi soka od svježeg limuna.
Izvor: BLIC

x

Нема коментара:

Постави коментар