Претражи овај блог

уторак, 31. мај 2016.

Domaće Tortilje





Domaće Tortilje



  • 50 dkg glatkog brašna
  • 1,5 žličica soli
  • 8 dkg margarina
  • prašak za pecivo
  • mlaka voda po potrebi
  • riprema

    1. 1.
      Pomješati sve suhe sastojke i dodavati mlaku vodu da se zamjesi glatko tijesto.
    2. 2.
      Od glatkog tijesta napraviti kuglice veličine 8 do 10 dkg i ostaviti 10-ak minuta da se tijesto malo odmori.
    3. 3.
      Razvaljati kuglice na pobrašnjenoj podlozi na veličinu cca 25 cm.
    4. 4.
      Peči na vručoj teflonskoj tavici 15 – 20 seundi s jedne strane (počnu se raditi mjehurići) te okrenuti i peči još 15-20 sekundi s druge strane.
    5. 5.
      Tavica mora biti jako vruča a mjehuriće probosti vilicom.

    Posluživanje

    Ohlađene tortilje se mogu smrznuti i po potrebi vaditi iz zamrzivača. Prije upotrebe kratko podgrijati u mikrovalki ili ih ostaviti da se odlede na sobnoj temperaturi.
    Smrznuti se mogu da se složu između alu folije.
    U izvedbi mamaika i jos jednom

    by djetlic

  • Нема коментара:

    Постави коментар