Претражи овај блог

четвртак, 8. децембар 2016.

pizza-testo za pizzu

Kako da napravite najbolje domaće testo za picu - recept

Volite da pravite picu kod kuće, ali vas uvek iznervira kupovno testo koje je bezukusno i često predebelo?
Onda je pravi trenutak da naučite da pravite domaće testo za picu!
Pica će uz ovo testo biti savršena, a vaši ukućani će sigurno primetiti razliku!
Pogledajte recept sa uputstvom i saznajte kako se pravi!

Potrebni sastojci:
250ml vode,
1 kesica suvog kvasca,
1 kašičica kristalnog šećera,
500g brašna,
So,
50ml maslinovog ulja.

Priprema:
Korak 1: Sipajte toplu vodu u posudu, dodajte suvi kvasac i šećer i ostavite da odstoji 10min. U veliku činiju za mikser  sipajte brašno, dodajte malo soli. Ako nemate stoni, već obični ručni, uzmite bilo koju veću posudu. Napravite udubljenje u sredini brašna, u njega sipajte maslinovo ulje (ukoliko nemate maslinovo, može i biljno) i vodu u kojoj se rastopio kvasac. 
Korak 2: Ako koristite stoni mikser, mesite nastavkom za pravljenje testa nekih 10min. Ako ne, možete koristiti drvenu varjaču i kad sve sjedinite umesite ga rukama. To ćete raditi tako što ćete brašnom posuti površinu radne ploče i po njemu mesiti testo po principu: gurnete ka napred – stisnete – presavijete i tako u krug nekih 10ak min. Pokrijte činiju vlažnom krpom i ostavite da odstoji 40-50min kako bi testo naraslo.
Korak 3: Kada je testo naraslo, pesnicom ga zgenječe par puta i  izvadite na površinu posutu brašnom. Ručno ga umesite nekoliko puta. I testo je spremno za upotrebu. 
Savet: Ukoliko ne želite sve odmah da upotrebite, podelite testo u 4 manje lopte i one koje su trenutno višak zavijte u providnu foliju i stavite  u zamrzivač. Tako ćete uštedeti vreme za sledeći put, a testo će biti sveže kao da ste ga tek umesile.
Možete vi to same!
Fotografije preuzete sa sajta: foodnetwork.com
- See more at: http://mogujatosama.rs/kako-da-napravite-najbolje-domace-testo-za-picu-recept-1207#sthash.Yo5q9pu9.dpuf

Нема коментара:

Постави коментар