zapečena boranija
- Kategorija: Glavna jela
- Vrijeme pripreme:
- Tip kuhinje:
Mediteranska
- Broj osoba: 6
- Dodaj u favorite
- ostavi komentar
- Isprintaj stranicu
- Kategorija: Glavna jela
- Vrijeme pripreme:
- Tip kuhinje:
Mediteranska - Broj osoba: 6
- Dodaj u favorite
- ostavi komentar
- Isprintaj stranicu
Sastojci:
- - 600 gr ociscene mahuna
- - 2 luka
- - 2 cijena češnjaka
- - 3 mrkve
- - 3 jajeta
- - 2 dl vrhnja
- - 1 žličica mirodjije
- - 100 gr listova slanine
- - 1 žlica mljevene paprike
- - 5 žlica ulja
- - Mješavina začina, papar
- - 600 gr ociscene mahuna
- - 2 luka
- - 2 cijena češnjaka
- - 3 mrkve
- - 3 jajeta
- - 2 dl vrhnja
- - 1 žličica mirodjije
- - 100 gr listova slanine
- - 1 žlica mljevene paprike
- - 5 žlica ulja
- - Mješavina začina, papar
Korisnički pripremu
- Luk isjeći na kockice, mrkvu izrendati na krupno rende, a češnjak sto sitnije isjeckati.
- Na malo ulja proprziti crni luk kako bi postao staklast, a zatim dodati mrkvu i mahune pa kratko proprziti.
- Potom dodati češnjak i mljevenu papriku te dinstati uz povremeno dolijevanje vode po potrebi.
- Kada je boranija napola dinstana, dodati mirodjiju i začine po ukusu.
- Odliti suvišnu tekućinu i boraniju preruciti u nauljenu vatrostalnu zdjelu.
- Posebno umutiti neutralnu pavlaku i jaja pa preliti preko mahuna.
- Odgore poredjati slaninu pa staviti da se pece u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva dok ne porumeni.
- Sluziti uz pohano meso.
- http://zena.blic.rs/
- Luk isjeći na kockice, mrkvu izrendati na krupno rende, a češnjak sto sitnije isjeckati.
- Na malo ulja proprziti crni luk kako bi postao staklast, a zatim dodati mrkvu i mahune pa kratko proprziti.
- Potom dodati češnjak i mljevenu papriku te dinstati uz povremeno dolijevanje vode po potrebi.
- Kada je boranija napola dinstana, dodati mirodjiju i začine po ukusu.
- Odliti suvišnu tekućinu i boraniju preruciti u nauljenu vatrostalnu zdjelu.
- Posebno umutiti neutralnu pavlaku i jaja pa preliti preko mahuna.
- Odgore poredjati slaninu pa staviti da se pece u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva dok ne porumeni.
- Sluziti uz pohano meso.
- http://zena.blic.rs/
Нема коментара:
Постави коментар