Претражи овај блог

уторак, 21. јун 2016.

zapečena boranija

zapečena boranija


  • 0

Sastojci:

  • - 600 gr ociscene mahuna
  • - 2 luka
  • - 2 cijena češnjaka
  • - 3 mrkve
  • - 3 jajeta
  • - 2 dl vrhnja
  • - 1 žličica mirodjije
  • - 100 gr listova slanine
  • - 1 žlica mljevene paprike
  • - 5 žlica ulja
  • - Mješavina začina, papar

Korisnički pripremu

  • Luk isjeći na kockice, mrkvu izrendati na krupno rende, a češnjak sto sitnije isjeckati.
  • Na malo ulja proprziti crni luk kako bi postao staklast, a zatim dodati mrkvu i mahune pa kratko proprziti.
  • Potom dodati češnjak i mljevenu papriku te dinstati uz povremeno dolijevanje vode po potrebi.
  • Kada je boranija napola dinstana, dodati mirodjiju i začine po ukusu.
  • Odliti suvišnu tekućinu i boraniju preruciti u nauljenu vatrostalnu zdjelu.
  • Posebno umutiti neutralnu pavlaku i jaja pa preliti preko mahuna.
  • Odgore poredjati slaninu pa staviti da se pece u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva dok ne porumeni.
  • Sluziti uz pohano meso. 
  • http://zena.blic.rs/

Нема коментара:

Постави коментар