- 1.
Stavite 2-3 kasike ulja u tiganj i u njemu dodajte naseckani crni luk. Posolite (da luk pusti vodu) i przite, ali pazite da luk ostane beo da ne pocne da se przi. Uz postojano dodavanje po malo vode dinstajte crni luk nekih 20-tak minuta odnosno dok sasvim ne omeksa.
- 2.
Zatim u tako dobro pripremjen luk dodajte mljeveno meso i sve zacine. Kratko proprzite i nalejte vodom otprilike (2 case). Poklopite do pola i ostavite na tihoj vatri da kuva oko sat, sat i po. (ako je potrebno dodajte vodu ali ne previse)
- 3.
Na kraju dodajte domatnog pirea, otvorite poklopac i uz cesceg mesanja (da kecap ne zagori) kuvajte dok voda ne ispari, a ostane dovoljno sosa. (jos otprilike 20tak minuta) ovisno tome koliko vam je vode ostalo pre nego sto ste stavili kecap t.e. domatnog pirea.
- 4.
Skuvajte spagete. U vrucu vodu stavite sol i malo ulja, pustite da voda zovri i stavite spagete. Nemojte ih prekuvati obicno ove bariline ne treba kuvati duze od 5 minuta. Kad budu kuvane odmah ih procedite i isperite hladnom vodom.
- 5.
Servirajte spagede, prelijte ih sosom i rendanom kackavaljem odozgo.
http://www.coolinarika.com/
Нема коментара:
Постави коментар