Претражи овај блог

петак, 1. јул 2016.

Bolonjeze spageti(2)

Bolonjeze spageti

  •  6 osoba
  •  
  •  150 min
Bolonjeze spageti/slika/170842/

Sastojci

  6 osoba
  • Sos boljoneze
  • 500 gr. mljevenog mesa (mesanog teleceg/svinskog)
  • 4-5 glavice crnog luka
  • malo ulja
  • malo soli, bibera, origana, lorberovog lista i druge zacie po vas ukus
  • 200ml domatnog pirea (ako imate domaci jos bole)
  • malo vode
  • I jos potrebno
  • 1pakovanje tankih spageti (barila )
  • Priprema

    1. 1.
      Stavite 2-3 kasike ulja u tiganj i u njemu dodajte naseckani crni luk. Posolite (da luk pusti vodu) i przite, ali pazite da luk ostane beo da ne pocne da se przi. Uz postojano dodavanje po malo vode dinstajte crni luk nekih 20-tak minuta odnosno dok sasvim ne omeksa.
    2. 2.
      Zatim u tako dobro pripremjen luk dodajte mljeveno meso i sve zacine. Kratko proprzite i nalejte vodom otprilike (2 case). Poklopite do pola i ostavite na tihoj vatri da kuva oko sat, sat i po. (ako je potrebno dodajte vodu ali ne previse)
    3. 3.
      Na kraju dodajte domatnog pirea, otvorite poklopac i uz cesceg mesanja (da kecap ne zagori) kuvajte dok voda ne ispari, a ostane dovoljno sosa. (jos otprilike 20tak minuta) ovisno tome koliko vam je vode ostalo pre nego sto ste stavili kecap t.e. domatnog pirea.
    4. 4.
      Skuvajte spagete. U vrucu vodu stavite sol i malo ulja, pustite da voda zovri i stavite spagete. Nemojte ih prekuvati obicno ove bariline ne treba kuvati duze od 5 minuta. Kad budu kuvane odmah ih procedite i isperite hladnom vodom.
    5. 5.
      Servirajte spagede, prelijte ih sosom i rendanom kackavaljem odozgo.
    6. http://www.coolinarika.com/

x

Нема коментара:

Постави коментар